Ga naar hoofdinhoud

Jaarthema

Dit jaar zetten we volop in op SPORT!


Hiermee willen we niet alleen de algemene conditie van onze kinderen een duwtje in de rug geven, maar willen we hen ook goesting doen krijgen in bewegen. Dit trachten we te bereiken door hen kennis te laten maken met een hele waaier aan bekende en minder bekende sportdisciplines, maar ook door hen via het sporten succes te laten ervaren, elk op zijn of haar eigen niveau. Bovendien werken we ook op deze manier verder aan het welbevinden van al onze kinderen. We maken er dus ons eigen WK van dit schooljaar!

Deze sporttakken kwamen al aan bod:

  • SEPTEMBER: atletiek
  • OKTOBER: wieltjessport
  • NOVEMBER: kleine balsporten
  • DECEMBER: balsporten
  • JANUARI: gym en dans
  • FEBRUARI: wintersport
  • MAART: racketsporten
  • APRIL: gevechtsporten
  • MEI:
  • JUNI:

Voor de realisatie van ons jaarthema doen we regelmatig beroep op clubs of sporters uit de buurt.

Zo kwam Timon Van Damme van AC Lebbeke een initiatie polsstokspringen geven. Onze kleuters gingen op stap met de wandelaars van LDC De Zonnebloem. Via de Dendermondse jeugddienst konden we dan weer een aantal skateboards uitlenen die we tijdens de lessen bewegingsopvoeding konden inzetten.

Sarakasi gaf een circusinitiatie waar onze kleuters leerden jongleren terwijl de oudsten zich samen met juf Annelies gingen specialiseren in lacrosse waarvan we het materiaal konden uitlenen bij de sportdienst.

Jong Sint-Gillis zette samen met de leerkrachten een voetbalfestijn voor de lagere school op poten.

In januari trokken de leerlingen van de 3de graad naar de turnhal van turnclub GymMAX. Daar werden ze opgewacht door 8 topsporters/toptrainers voor een namiddag gymnastiek-initiatie. Dennis Goossens, Siemon Volkaert, Axelle Klinckaert, Ellen Heireman, Jens Praet, Xandrine Schuerwegen en tot slot Elyne en Lise De Meyst (tevens oud-leerlingen) organiseerden een workshop in 5 verschillende turndisciplines.

Voor de jongere leerlingen had onze school een hele maand de air-track ter beschikking waarop ze naar hartelust konden springen en rollen.
Ook dans stond die maand in de kijker. In zowat alle leerjaren kwam een choreografe een uurtje dans geven.

In februari gingen de leerlingen van de 3de graad naar de indoor skipiste Aspen in Wilrijk voor een dagje ski- en snowboardfun. De leerlingen van de 2de graad trokken naar de schaatspiste. Jammer genoeg kwam er deze maand geen sneeuw uit de hemel vallen en bleven de activiteiten rond wintersport voor de jongere leerlingen in de handen van de fantasierijke les-inkledingen van de sportleerkrachten.

In maart stonden rackets in de kijker. Het vijfde en 6de leerjaar trok met de fiets naar Grembergen voor een tennisinitiatie. Op die manier konden ze ook hun fietsvaardigheid in het verkeer nogmaals oefenen. De school investeerde in de aankoop van allerlei materialen voor mini-tennis, badminton, padel, ... voor de jongere kinderen. Zij gingen hiermee aan de slag tijdens de wekelijkse gym-lessen.


Ook in de lente staan er nog heel wat sportieve activiteiten op stapel.