Ga naar hoofdinhoud

2de leerjaar

Foto-album 2de leerjaar

Het tweede leerjaar werkt meestal in één grote groep. Beide juffen kunnen dan, vaak samen met juf Chris, snel extra uitleg geven aan wie dat nodig heeft. Afhankelijk van de aard van de les, en van de noodzaak, wordt de groep toch in 2, of zelfs 3, groepen opgedeeld. Juf Phoebe is verantwoordelijk voor de blauwe groep, juf Eveline voor de groene. Juf Chris is de teamteacher van het 2de leerjaar en ondersteunt regelmatig in de klas of neemt een groepje leerlingen uit de klas.

Naar het einde van het schooljaar toe gaan de leerlingen voor 3 dagen op stap naar zee. Voor velen is het de eerste keer weg van huis. Dat is voor sommigen een spannende en boeiende ervaring.

In het 2de leerjaar gaan de kinderen al heel vaak met de chromebooks aan de slag. Om de 14 dagen is er een contractwerk in Google Classroom waarbij opdrachten worden gepost die ze moeten afwerken en afvinken. Op deze manier werken we aan het analyseren en verwerken van digitale instructie. Een extra ondersteunende computerles wordt tweewekelijks door juf Caroline gegeven.

Meester Hans en juf Annelies staan in voor bewegingsopvoeding en zwemmen.

Bij de bende van Viktor maken we kennis met Saartje. Dat is een echte pestkop. We leren hoe we pestgedrag kunnen herkennen en wat we ertegen kunnen doen en dit zowel als slachtoffer als als toeschouwer. Ook Fred is een nieuw bendelid. Hij leert ons meer over beleefdheid. Zo leren we hoe we ons kunnen voorstellen, hoe we op een beleefde manier iets kunnen vragen, hoe we ons excuseren,... In het 3de trimester leert Lars ons meer over respect voor materiaal.

Contactpersonen