Ga naar hoofdinhoud

6de leerjaar

Foto-album 6de leerjaar

Onze zesdeklassers zijn de oudste leerlingen op onze school. We bereiden hen in alle aspecten voor op het secundair onderwijs.

Via het M.E.G.A.-project, in samenwerking met de politie, trachten we kinderen in staat te stellen positieve en gezonde keuzes te maken voor zichzelf. Niet alleen voor lichamelijke gezondheid, maar voor het hele welzijn en welbevinden. M.E.G.A., wat staat voor 'Mijn Eigen Goede Antwoord', besteedt veel aandacht aan het ontdekken en stimuleren van sociale vaardigheden die leerlingen helpen om die keuzes te maken. Leerlingen worden aangemoedigd om samen op zoek te gaan naar een zinvol perspectief. Het doel op lange termijn is jongeren in staat te stellen op elk vlak gezonde beslissingen te nemen, dus ook in verband met risicogedrag, genotsmiddelen, omgaan met informatie via het internet, sociale druk ...

Daarnaast schenken we heel wat aandacht aan studiekeuze. De leerlingen gaan op bezoek naar het secundair onderwijs en draaien daar een dagje mee met verschillende workshops. Via het werkboekje 'Op stap naar het S.O.' maken we onze leerlingen wegwijs in de waaier aan studierichtingen.

Naar het einde van het schooljaar toe trekken de leerlingen voor 3 dagen naar het Euro Space Center in Transinne in kader van het wero-thema 'Klaar voor de kosmos'.

In het kader van de bende van Viktor komen de laatste 3 thema's aan bod. Nauw samenhangend met het M.E.G.A.-project werken we met Mies aan 'Opkomen voor jezelf'. Het personage Lotte leert ons meer over seksueel bewustzijn waaronder verliefdheid, seksuele voorkeur, genderidentiteit, seksueel geweld,... Het allerlaatste thema gaat over de toenemende aandacht die nodig is in de puberteit op vlak van lichaamshygiƫne en voeding.

Contactpersonen