Ga naar hoofdinhoud

Bosklas

Foto-album Bosklas

Deze kleuters vormen de jongste groep op onze hoofdschool. Hier wordt vooral gewerkt aan het welbevinden van de kinderen.

Grote aandacht gaat ook naar het opbouwen van structuur in het dagverloop. Dat begint al bij het onthaal. In de refter worden samen met mama of papa de fruitdoosjes en boterhammendozen verzameld alvoor de kleuters naar de klas gaan.

Daarna volgt het ochtendmomentje in de kring. Dit dagelijkse ritueel omvat onder meer de aanwezigheden van de kinderen, de dag van de week en het weer van vandaag. Ook is er in beurtrol een 'kindje van de dag' die gedurende de rest van de dag allerhande taakjes en opdrachtjes mag uitvoeren: kaarsje uitblazen, licht van de klas aan en uitdoen, symbooltjes uitdelen, naast de juf op speciaal stoeltje,..

De juffen bekijken ook samen met de kinderen bekijkt ze wat er die dag op hun planning staat. Is er bewegingsopvoeding? Gaan ze op stap? Komt juf Hilde of juf Lesley een handje helpen? Valt er een verjaardag te vieren?

Hoewel elke klasgroep een eigen juf heeft, staat bijna de hele dag door de deur tussen beiden lokalen wagenwijd open. Het aanbod aan speel- en leermogelijkheden wordt hierdoor een pak uitgebreid om zo te kunnen inspelen op de interesse van elk kind individueel.

Contactpersonen