Ga naar hoofdinhoud

schooldoorlichting 2023 - de onderwijsinspectie kwam, zag en oordeelde dat het zeer goed was en is!

Onze school kreeg in mei 2023 een volledige schooldoorlichting door de onderwijsinspectie. Er wordt tijdens zo een week gekeken of de school voldoet aan alle kwaliteitsnormen die de overheid vastlegt. Ze kent hiervoor kleuren toe aan verschillende onderdelen (kwaliteitsontwikkeling, leerlingbegeleiding, veiligheid, onderwijsleerpraktijk,.....). Er zijn daarbij 4 mogelijkheden (4 kleuren) die de inspectie kan toekennen:

  1. rood: beneden de verwachting: er zijn meerdere essentiƫle punten ter verbetering.
  2. oranje: benadert de verwachting: er zijn naast sterke punten ook nog meerdere punten ter verbetering. Daardoor komt het geheel nog niet tegemoet aan de verwachting.
  3. groen: volgens de verwachting: er zijn veel sterke punten en hoogstens kleine punten ter verbetering. Het geheel komt tegemoet aan de verwachting van de overheid en de lat ligt hoog.
  4. blauw: overstijgt de verwachting: er zijn veel sterke punten, met inbegrip van significant voorbeelden van goede praktijk. Dit wordt zelden uitgedeeld.

We zijn dan ook uitermate trots dat we kunnen meedelen dat onze school over de hele lijn groen kleurt met blauwe uitschieters. Een prachtig resultaat waar het team dagelijks hard voor werkt, gelukkig samen met onze ouders , leerlingen en vrijwilligers!

Het volledige verslag vind je hier terug: https://drive.google.com/file/...